Fotokonkurs 2023 nagradeni 1

Локалната библиотека „Гоце Делчев“ со богата програма го одбележа 4 февруари -151 година од раѓањето на својот патрон, македонскиот револуционер и стратег Гоце Делчев.

Во рамки на програмата беа доделени и наградите по распишаниот  фотоконкурс на тема „Книга за во зима“.

Првата награда во Одделот за возрасни ја доби во Александар Андреев.

Втората награда ја доби Ѓоре Андов.

Третата награда во Одделот за возрасни ја доби Емили Митревска.

Во Одделот за деца првата награда ја доби Мила Мирчева.

Втората награда ја доби Лилиа Ѓошева.

Третата награда ја доби Марија Таневска.