ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

ЛОКАЛНА БИБЛИОТЕКА, ВЕЛЕС

Е-пошта Печати PDF

ПРОМОЦИЈА НА ТВОРЕШТВОТО НА МЛАДАТА ПИСАТЕЛКА ИСКРА ДОНЕВА

iskradonevaВо организација на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ од Велес, Здружението на лица со церебрална паразила од Велес, Јога друштвото од Велес и Здружението Нова искра од Скопје, а под покровителство на Општина Велес, на 20ти декември во Ликовниот салон беше промовирано досегашното творештво на Искра Донева.

 Промотор на делата на Искра Донева беше директорот на велешката библиотека Игор Крајчев, кој се осврна на елементарниот идеал на поезијата - едноставноста, и како таа е до совршенство постигната во хаикуата и хаигата на Донева.

 Стихови од поезијата на Донева читаа членови на велешкиот клуб на писатели.

 Искра Донева е лице со церебрална парализа но таа упорно се бори во животот а единствената нејзина желба е да прооди. Искра Донева е член на Здружението на лица со церебрална парализа „Нова Искра“ од Скопје кое се бори за подобра социјализација и третман во општеството, на овие наши сограѓани.

Share