ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

ЛОКАЛНА БИБЛИОТЕКА, ВЕЛЕС

Е-пошта Печати PDF

ПРОМОЦИЈА НА КНИГА „НА КОЈНИК ДУЌАН ДА ИМАМ“ ОД НИКИФОР СМИЛЕВСКИ

biblioteka logoНа 21.10.2014 година, во медиотеката на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ во Велес, беше промовирана најновата книга на велешкиот новинар, публицист и истражувач, Никифор Смилевски. Пред многубројната публика, делото го промовираше проф. д-р Марко Китевски кој се ја истакна огромната вредност на делото кој авторот го остава за идните поколенија. Книгата „На Којник дуќан да имам“ се состои од 35 народни песни, претежно од велешкото поднебје, но има и некои кои се од други краишта на Македонија, како и приказните кои се кријат зад песната. Извадоци од книгата, на промоцијата беа читани од членови на клубот на писатели „Коста Солев Рацин од Велес“.

Share