ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

ЛОКАЛНА БИБЛИОТЕКА, ВЕЛЕС

Е-пошта Печати PDF

ПРОМОЦИЈА НА ЗБОРНИК НА ВЕЛЕШКИОТ КЛУБ НА ПИСАТЕЛИ

biblioteka logoВо четвртокот на 8.11.2014 година, во медиотеката на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ беше промовиран зборникот ,,Велешки поетски пулсирања“.

Тој е издание на Клубот на писатели ,,Кочо Рацин,, од Велес, во кој се пишани поетските стихови на 27 поети од Велес.

Во уредничкиот тим во период од три месеци работеа претседателот на Клубот- Игор Крајчев, професорот Лиле Арсова и Соња Гаврилова, како координатор на проектот, со повремена консултативна помош од поетесите Нада Алексоска и Павлина Климкар Меанџиева.

За издавањето и печатењето на Зборникот, финансиска поддршка Клубот добил од Македонците од дијаспората.

Share