ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

ЛОКАЛНА БИБЛИОТЕКА, ВЕЛЕС

Е-пошта Печати PDF

ПУШТЕН ВО УПОТРЕБА НОВИОТ СИСТЕМ ЗА ДОЈАВА НА ПОЖАР ВО БИБЛИОТЕКАТА

biblioteka logoЗа првпат, во Локалната библиотека е инсталиран и пуштен во употреба систем за дојава за пожари кој се состои од детектори на чад, звучен аларм за дојава, како и центарала на системот. Овој систем за дојава на пожар има за цел да ја подигне безбедноста во целиот објект и да придонесе во поглед на заштита на огромното културно богатство кое библиотеката го поседува во својот библиотечен фонд.

Share