ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

ЛОКАЛНА БИБЛИОТЕКА, ВЕЛЕС

Е-пошта Печати PDF

ВЕЧЕР ПОСВЕТЕНА НА ПОЕЗИЈАТА НА ВЕЛЕ И НАДА АЛЕКСОСКИ

biblioteka logoНа 6.12.2014година, во организација на Локалната библиотека „Гоце Делчев“,  беше обележан 40 годишниот јубилеј од работата на велешките писатели Нада и Веле Алексоски, Нада како поетеса Веле како историчар. Во саботата вечер текстовите од нивите дела, децата од градинките , од основните и средни училиште ги оживеаја со изведба и кореографија, а изработено по идеја на актерката Весна Бобевски.Оваа свеченост се одржа пред многубројната публика во салата Бели мугри.

Share