ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

ЛОКАЛНА БИБЛИОТЕКА, ВЕЛЕС

Е-пошта Печати PDF

ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА РАЗБОЈОТ НА СОНИШТАТА ОД ЈАСМИНА ЃОРЃИЕВА

biblioteka logoНа 12.12.2014 година во Ликовниот салон во Велес, а во организација на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ се одржа промоција на новата поетска збирка „Разбојот на соништата“ од роднокрајната поетеса, Јасмина Ѓоргиева. Промоцијата ја отвори директорот на библиотеката, Игор Крајчев, а промотивен говор за делото напиша проф. д-р Јордан Ѓорчев, а извадоци од книгата читаа членови од клубот на писатели „Коста Солев Рацин“ од Велес. Со свој настап промоцијата ја раубавеа и ученици од велешкото музичко училиште. 

Share