ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

ЛОКАЛНА БИБЛИОТЕКА, ВЕЛЕС

Е-пошта Печати PDF

ПРОМОЦИЈА НА КНИГА ОД БОЖИДАР ЈОВИЌ

biblioteka logoНа 22.12.2014 година во Ликовниот салон, а во организација на Локалната библиотека „Гоце Делчев“, беше промовирана поетската збирка „Белата бреза“ на роднокрајниот автор Божидар Јовиќ, кому ова му е втора поетска збирка. Квалитетот на самиот поетски дискурс на Јовиќ е признанен и со доделувањето на наградата „Книжевен светилник“, која Јовиќ ја доби токму за оваа книга.

Промотори на збирката беа велешките поети Игор Крајчев и Павлина Климкар Меанџиева.

Share