ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

ЛОКАЛНА БИБЛИОТЕКА, ВЕЛЕС

Е-пошта Печати PDF

ПРОМОЦИЈА НА КНИГА ОД СЛАВЈАНКА ЉУТКОВА

biblioteka logoНа 26.12.2014 година во медиотеката на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ беше промовирана најновата поетска збирка на велешката авторка Славјанка Љуткова, со наслов „Ајде да се сакаме“. Се работи за збирка во која се поместени 56 песни за деца. Промоцијата со поздравен говор ја отвори директорот на библиотеката Игор Крајчев, а книгата ја промовираше поетесата Нада Алексоска. Стихови од книгата читаа членови на Клубот на писатели „Коста Солев Рацин“ од Велес. 

Share