ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

ЛОКАЛНА БИБЛИОТЕКА, ВЕЛЕС

Е-пошта Печати PDF

ПРОМОЦИЈА НА ЗБИРКАТА „ОТВОРЕНА КНИГА“ ОД РАДЕ СИЛЈАН

biblioteka logoНа 22.1.2015 година, во медиотеката на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ беше промовирана најновата поетска книга на великанот на македонскиот стих, Раде Силјан. Настанот беше прва промоција на книга во годинешната манифестација „Велес – град на култура“ и прва промоција воопшто за книгата „Отворена книга“ на Силјан. Промотор на делото беше проф. д-р Златко Жоглев, а стихови од книгата читаа поетот Игор Крајчев и актерката Слободанка Чичевска.

Share