ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

ЛОКАЛНА БИБЛИОТЕКА, ВЕЛЕС

Е-пошта Печати PDF

ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „КРУГ ПОЛУ КРУГ“ ОД ИГОР КРАЈЧЕВ

biblioteka logoНа 11.2.2015 година во Ликовниот салон во Велес, а во рамки на манифестацијата „Велес - град на култура 2015“ беше промовирана поетската збирка „КРУГ полу КРУГ“ од поетот Игор Крајчев, која беше наградена со Специјална награда „Караманов 2014“ на минатогодишните Караманови поетски средби во Радовиш. Промотори на книгата беа ректорот на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ од Битола проф. д-р Златко Жоглев и универзитетскиот професор и писател д-р Венко Андоновски, а стихови од книгата читаше актерката Кети Борисовска.

Share