ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

ЛОКАЛНА БИБЛИОТЕКА, ВЕЛЕС

Е-пошта Печати PDF

ПРОМОЦИЈА НА СОБРАНИТЕ ДЕЛА НА ПИСАТЕЛОТ БРАНКО ЦВЕТКОВСКИ

biblioteka logoНа 20.2.2015 година во медиотеката на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ беше одржана промоција на Собраните дела во пет тома на еминетниот македонски поет и писател Бранко Цветковски. Промоцијата беше одржана во рамки на манифестацијата „Велес - град на култура 2015“. Промотори на книгата беа д-р Веле Смилевски, претседател на Друштвото на писатели на Македонија и истакнатиот македонски поет, писател и книжевен критичар Санде Стојчевски. Извадоци од стиховите на Цветковски за присутните интерпретираше поетот Игор Крајчев.

Share