ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

ЛОКАЛНА БИБЛИОТЕКА, ВЕЛЕС

Е-пошта Печати PDF

РАСПИШАН КОНКУРС ЗА НАЈДОБРА ПЕСНА ЗА ПРОЛЕТТА

biblioteka logoЛокалната библиотека „Гоце Делчев“ од Велес, распишува конкурс за поетска творба посветена на пролетта. Право на учество на конкурсот имаат сите ученици од основно и средно образование од Општина Велес, кои ќе имаат можност да творат на темата „Пролет“. Разгледувани ќе бидат само поетските творби. Рокот на пристигнување на песните е 20.3.2015 година, а наградите за најдобрите ќе бидат доделени на свеченост која ќе се одржи на 24 март. Пристигнатите творби ќе бидат поделени во три категории и тоа категорија до 5то одделение, категорија од 6то до 9то одделение и категорија за средношколци. Творбите ќе ги разгледа тричлено стручно жири, кое ќе додели награди за најдобрите поети и признанија за нивните ментори.

Share