ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

ЛОКАЛНА БИБЛИОТЕКА, ВЕЛЕС

Е-пошта Печати PDF

Реализација на проектот „Снимање на аудио книги“

 

Во текот на јануари 2018 година Локалната библиотека „Гоце Делчев“ во соработка со Здружението на слепите лица на Општина Велес, го реализираше проектот „Снимање на аудио книги“ кој беше финансиран од Министерството за култура на Република Македонија. Овој проект е дел од новите траектории надвижење на велешката библиотека и со кој се ома цел да се зголемува етапно фондот нааудио книги во самата институција, кои се веќе вообичаен дел од светската библиотечна пракса. Во овој проект во аудио формат беа адаптирани три книги, збирки поезија, добитници на награда „Караманов“, како еден вид репер за високо поетско достигнување, и тоа книгите: „Стаклена градина“ од Сања Атанасовска, „Психоаналитичка алхемија од страсти“ од Марина Мијаковска и „Круг полу круг“ од Игор Крајчев.

Share