ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

ЛОКАЛНА БИБЛИОТЕКА, ВЕЛЕС

Е-пошта Печати PDF

Литературен конкурс за животот и делото на Коле Неделковски

По повод денот на херојското погибје на поетот и револуционер Коле Неделковски, родум од велешкото село Војница, Локалната библиотека и Клубот на писатели „Коста Солев Рацин“, распишуваат литературен конкурс:

ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС

Поетските творби на литературниот конкурс да се на тема:
„Ликот и делото на Коле Неделковски“
Право на учество имаат ученици од основните училишта од 5 до 9 одд и од 1 до 4 година во средните училишта во Општина Велес .
Творбите да бидат напишани во ариел 12 со македонска подршка.
Под секоја творба да стои името на ученикот,која година е ,училиште и ментор и телефонски број од менторот за контакт.
Рокот за испраќање на творбите е 28 август 2018 .
Известување ке има најдоцна до 30 август 2018 на фејсбук страната на Клуб на писатели Коста Солев Рацин и поединечно до менторите.
Доделени ќе бидат по три награди во основно и средно образование .
Клубот предвидува и поетски караван со промоција на наградените песни. За сите активности дополнително ке бидете известени.
Творбите да се испраќаат електронски на e-mail адресата: solevkosta@yahoo.com.
Жири комисијата која ке ги оценува творбите ке биде составена од членови на клубот на писатели..

Ќе ни биде огромно задоволство ако ја прифатите нашата покана да учествувате на конкурсот.

 

Share