ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

ЛОКАЛНА БИБЛИОТЕКА, ВЕЛЕС

Е-пошта Печати PDF

Доделување на наградите од литературниот конкурс за Коле Неделковски

На 3 септември оваа година, Локалната библиотека „Гоце Делчев“ и Клубот на писатели „Коста Солев Рацин“ се вклучиоја во чествувањето на ликот и делото на Коле Неделковски, кое се одржа на две локации и тоа, во дворот на ССОУ „Коле Неделковски“ и во дворот на спомен собата посветена на Коле Неделковски во село Војница. Локалната библиотека која го распиша литературниот конкурс, ги објави резултатите за наградените ученици, преку ФБ страната на Клубот на писатели „Коста Солев Рацин“:

РЕЗУЛТАТИ
ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС
„Ликот и делото на Коле Неделковски“
Жири комисијата составена од членови на Клубот на писатели „Коста Солев Рацин“ Велес ја донесе следнава одлука за избор на песни по објавениот конкурс.
Специјална награда „Коле Неделковски“
Мартина Пешова
ССОУ „ Димитрија Чуповски“ Велес
ментор Верица Николова
1 награда
Симона Калешова
ССОУ „ Димитрија Чуповски“ Велес
ментор Верица Николова
2 награда
Наталија Купенкова
ССОУ „ Димитрија Чуповски“ Велес
ментор Верица Николова
3 награда
Тамара Трајановска
СОУ „ Кочо Рацин“ Велес
ментор Александра Стојановска
Останатите учесници се пофалени.
На сите ученици и ментори им честитаме и Ви благодариме за соработката.

Share