ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

ЛОКАЛНА БИБЛИОТЕКА, ВЕЛЕС

Е-пошта Печати PDF

Одбележување на 50 години од излегувањето на „Дениција“ од Петре М.Андреевски

Во среда на 26.9.2018 година со почеток во 13 часот, малата сала на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ - Велес, ќе се одржи чествување по повод 50 години од излегувањето на една од најимпозантните македонски поетски книги „Дениција“, објавена во далечната 1968 година. Поетското чествување ќе се одржи на иницијатива и со поддршка на Општина Велес. Со своите книжевни осврти на чествувањето ќе се обратат проф. д-р Кристина Николовска и проф. д-р Весна Мојсова Чепишевска.

Share