ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

ЛОКАЛНА БИБЛИОТЕКА, ВЕЛЕС

Е-пошта Печати PDF

Промовирана книгата „Успеси и заговори 1993“ од Стојан Андов

 

На 4.10.2018 година во малата сала на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ со почеток во 13 часот, се одржа промоција на книгата „Успеси и заговори 1993“ од првиот претседател на Собранието на Република Македонија, г. Стојан Андов. Промоцијата се по повод објавувањето на неговата најнова книга. Промотори на книгата беа долгогодишниот дипломат и амбасадор во повеќе држави, г. Љупчо Арсовски и г. Раде Силјан, во улога на книжевен критичар и познавач на книжевното дело на Стојан Андов, но и како издавач на истото. Извадоци од книгата читаа дипломирани студенти од ЕСРА, од класата на проф. Мето Јовановски. Во знак на благодарност, на крај збор зема и авторот на делото, г. Стојан Андов кој се заблагодари на присутните и на Градоначалникот на Општина Велес, г. Аце Коцевски, кој ја следеше промоцијата, а на сите кои беа заинтересирани им подари од својата книга.

Share