ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

ЛОКАЛНА БИБЛИОТЕКА, ВЕЛЕС

Е-пошта Печати PDF

Промоција на книгата „Турцизми во македонскиот јазик“ од д-р Борислав Гајдов

 

Локалната библиотека „Гоце Делчев“ и Општина Велес Ве покануваат на промоција на книгата „Турцизми во македонскиот јазик“ од прим. д-р Борислав Гајдов, која ќе се одржи во четврток на 6.12.2018 година со почеток во 17 часот, во малата сала (медиотека) на велешката библиотека. Промотори на изданието ќе бидат проф. д-р Светлана Давкова од Институтот за македонски јазик и Љупчо Данов, истражувач на велешката историја и култура. Ве покануваме да го проследите овој несекојдневен настан.

Share