ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

ЛОКАЛНА БИБЛИОТЕКА, ВЕЛЕС

Е-пошта Печати PDF

4 февруари раѓање на Гоце Делчев

На 4 февруари одбележавме 149 години од раѓањето на еден од најистакнатите македонски национални херои и борци за независна и слободна Македонија. На денешен ден 4-ти Февруари 1872 година во Кукуш е роден Гоце Делчев.

......ЈАС ГО РАЗБИРАМ СВЕТОТ ЕДИНСТВЕНО КАКО ПОЛЕ ЗА КУЛТУРЕН НАТПРЕВАР МЕЃУ НАРОДИТЕ.........

Share