ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

ЛОКАЛНА БИБЛИОТЕКА, ВЕЛЕС

Е-пошта Печати PDF

Меѓународниот ден на мајчиниот јазик и промоција на Списанието Велес бр 21

На 21 февруари се одржа промоција на Списанието Велес бр 21 кое го издава Клубот на писатели „Коста Солев Рацин“ од Велес.

Голема благодaрност до претседателот на клубот Лили Арсова, членовите Јасмина Ѓорѓиева, Atanas Krlevski, професор Мариче Стојанова и сите љубители на пишаниот збор кои учествуваа во промоцијата на Списнието Велес.

Воедно го одбележавме и 21 февруари Меѓународниот ден на мајчиниот јазик.

 

Share