Печати

Литературен конкурс за животот и делото на Коле Неделковски

По повод денот на херојското погибје на поетот и револуционер Коле Неделковски, родум од велешкото село Војница, Локалната библиотека и Клубот на писатели „Коста Солев Рацин“, распишуваат литературен конкурс:

ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС

Поетските творби на литературниот конкурс да се на тема:
„Ликот и делото на Коле Неделковски“
Право на учество имаат ученици од основните училишта од 5 до 9 одд и од 1 до 4 година во средните училишта во Општина Велес .
Творбите да бидат напишани во ариел 12 со македонска подршка.
Под секоја творба да стои името на ученикот,која година е ,училиште и ментор и телефонски број од менторот за контакт.
Рокот за испраќање на творбите е 28 август 2018 .
Известување ке има најдоцна до 30 август 2018 на фејсбук страната на Клуб на писатели Коста Солев Рацин и поединечно до менторите.
Доделени ќе бидат по три награди во основно и средно образование .
Клубот предвидува и поетски караван со промоција на наградените песни. За сите активности дополнително ке бидете известени.
Творбите да се испраќаат електронски на e-mail адресата: solevkosta@yahoo.com.
Жири комисијата која ке ги оценува творбите ке биде составена од членови на клубот на писатели..

Ќе ни биде огромно задоволство ако ја прифатите нашата покана да учествувате на конкурсот.