Печати

Велешката библиотека зема учество во акцијата за почист град

 

Во рамки на масовната акција за чистење на Велес, која по повод Светскиот ден на чистењето ја организираше Општина Велес, активно се вклучи и Локалната библиотека „Гоце Делчев“, која со дел од своите вработени придонесе за поубав изглед на нашиот Велес. Вработените од институцијата, работеа на една од понудените локации од Општина Велес, и тоа во населбата Дворови, непосредно до средното економско училиште „Јовче Тесличков“. Заедно со вработените од останатите институции, се направија напори за што потемелно отстранување на ѓубрето од јавните површини и при тоа се дојде до општ впечаток дека вакви и слични акции се неопходни за поубав изглед на градот.