Печати

Во чест на 81 годишнината од издавањето на „Бели мугри“

Во чест на 81 годишнината од издавањето на „Бели мугри“ во медиотеката организирана е изложба од примероци на стихозбирката . Стихозбирката е отпечатена на 25 ноември 1938 во Самобор, Загреб под псевдонимот К.Рацин.