Добитници на литературниот конкурс на тема „Пред споменикот на Делчев“

По повод распишаниот конкурс на тема „Пред споменикот на Делчев“ Локалната библиотека  „Гоце Делчев“ Велес ги награди следниве учесници:

  • Поезија

Категорија до 14 години

 

награда

Ања Димовска VIII одд. ООУ „Стојан Бурчевски Буридан“ с.Иванковци Велес,

ментор Мирјана Пановска;

 

II награда

Јана Пљокова IX одд. ООУ „Блаже Конески“ Велес,

ментор Иванка Славковска;

 

III награда

Саида Балтиќ IV ООУ „Рајко Жинзифов“  Горно Оризари, Велес

ментор Невенка Ѓошева.

Категорија над 15 години

 

награда

Никола Трендафилов СОУ „Гимназија Кочо Рацин “ Велес,

ментор  Александра Стојановска;

 

II награда

Стафанија Јакимовска СОУ „Гимназија Кочо Рацин “ Велес,

ментор  Магдалена Сарагинова;

 

III награда

Стефани Стојчева I година СОУ „Гимназија Кочо Рацин “ Велес

ментор  Александра Стојановска;

 

  • Проза

 

награда

Ѓоре Ѓелев;

 

II награда

Мариче Стојанова;

 

III награда

Марија Тодоровска III година ССОУ „Коле Неделковски“ Велес.

 

Наградените можат да ги подигнат наградите на 21 февруари во просториите на Библиотеката 8-16 часот.

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовиран романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова. Промотор беше Нада Алексова која во своето излагање ја потенцираше важноста на темата која е секојдневна и реално присутна помеѓу сите нас. Една многу...

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден фото конкурс на тема: „„Книга за во зима“ Фотографиите може да ги испраќаат на нашата меил адреса [email protected] со следните податоци: име и презиме, телефон и возраст....

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден конкурс за 1.Изработка на ликовно-литературна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 2. Поетска или прозна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 3. Поетска или прозна творба на...