Промовирана книгата „Тркало на животот“ од Ленче Китанова
Trkalo na zivotot 16
Во просториите на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес се одржа промоција на книгата „Тркало на животот“ од авторката Ленче Китанова. Настанот го отвори директорката Снежана Бошевска, а го водеше модераторот Стефанија Јакимовска.
 
Извадоци од романот читаше Елена Хаџиева. Пред публиката свој настап имаа и учениците Татјана Богдановска, Стефан Ракиџиев и Кристијан Коцевски од музичкото училиште „Стефан Гајдов“ со свои музички точки.
 
 
Критички осврт на романот преку промотивна реч говореше промоторот на книгата Наташа Брезовска Богоевска.
Авторот Ленче Китанова им се заблагодари на сите присутни на промоцијата и на сите им подари примерок од романот.
 

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција нa романот од Родна Јанчева – „ Непребол”

Промоција нa романот од Родна Јанчева – „ Непребол”

Промоција нa петтиот романот од Родна Јанчева - „ Непребол” во Локалната библиотека,,Гоце Делчев“ Велес во соработка со клубот на писатели „К.С.Рацин„. Родокрајната авторка преку овој роман го прикажува животот на едно традиционално македонско семејсво во текот на...

Промоција на јубилејната 100 та книга „Од дното на душата“ од Вера Благојевиќ Самарјанин

Промоција на јубилејната 100 та книга „Од дното на душата“ од Вера Благојевиќ Самарјанин

Денес во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес се одржа промоција на јубилејната 100 та книга на авторката Вера Благојевиќ Самарјанин, „Од дното на душата“ Љубителите на уметноста, на убавиот пишан збор уживаа во нејзините стихови. Таа е еден од најпознатите...