Промовиран романот „Јас и Лин, отпосле“ од Ана Стојаноска

Започна со реализација првата промоција од серијата на неколку кои следат годинава, на промоции на дела добитници на Рациново признание. Овој циклус започна со промоција на романот „Јас и Лин, отпосле“ од писателката Ана Стојаноска, кој се закити со престижното Рациново признание во 2017 година.

Промоцијата се одвиваше во форма на книжевен разговор, со неколку циклуси од кратки пасажи, внимателно одбрани од романот, а кои беа совршено интерпретирани од актерите, Васил Зафирчев, Верица Ацеска и Никола Ацески. За дополнителен критички осврт, беше емитуван и краток филм „Филм за еден роман“.

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовиран романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова. Промотор беше Нада Алексова која во своето излагање ја потенцираше важноста на темата која е секојдневна и реално присутна помеѓу сите нас. Една многу...

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден фото конкурс на тема: „„Книга за во зима“ Фотографиите може да ги испраќаат на нашата меил адреса [email protected] со следните податоци: име и презиме, телефон и возраст....

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден конкурс за 1.Изработка на ликовно-литературна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 2. Поетска или прозна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 3. Поетска или прозна творба на...