Промоција на две книги од проф. д-р Васил Тоциновски

На 31ви август во библиотеката „Гоце Делчев“ беа промовирани најновите книги „Затворен ковчег” и Мост од Ѕуница на проф. д-р Васил Тоциновски.

Станува збор за една поетска книга и за едно есеистичко книжевно дело.

Промоцијата се случува во чест на шеесет годишното творештво, на Тоциновски.

„Кажаниот збор се чул или не се чул брзо се заборава, додека пишаниот останува за навек. Оваа промоција ќе остави една трајна трага и континуитет на древниот Велес кој е светски пример и по револуционерната и книжевната позитивна енергија во која светот чекори напред и остава трајни траги зад себе”, рече за присутните медиуми д-р Васил Тоциновски.

Промотори на книгите на беа проф д-р Васил Дрвошанов за книгата „Затворен ковчег“ и проф. Славчо Ковиловски за книгата „Мосто од ѕуница.“

Присутните беа воодушевени од промовираниот материјал и од стиховите кои беа интерпретирани од страна на велешката актерка Слободанка Чичевска.

 

ГАЛЕРИЈА

VLUU L310 W / Samsung L310 W

VLUU L310 W / Samsung L310 W

VLUU L310 W / Samsung L310 W

VLUU L310 W / Samsung L310 W

VLUU L310 W / Samsung L310 W

VLUU L310 W / Samsung L310 W

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовиран романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова. Промотор беше Нада Алексова која во своето излагање ја потенцираше важноста на темата која е секојдневна и реално присутна помеѓу сите нас. Една многу...

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден фото конкурс на тема: „„Книга за во зима“ Фотографиите може да ги испраќаат на нашата меил адреса [email protected] со следните податоци: име и презиме, телефон и возраст....

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден конкурс за 1.Изработка на ликовно-литературна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 2. Поетска или прозна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 3. Поетска или прозна творба на...