Промоција на збирката Откорнати души од Славјанка Љуткова

На 28ми јуни, со почеток во 19 часот, во Ликовниот салон во Велес се промовираше збирката песни Откорнати души од Славјанка Љуткова. Збирката содржи 74 песни кои говорат за децата бегалци и нивните патешествија. “Оваа збирка песни е вистинското сознание на крвавата одисеја на децата бегалци од Егејска Македонија или како што вели Љуткова Eвангелието на нашиот напатен народ, за разделбата на мајката и децата”.

Сите песни се темелат на стравотиите и прогонот врз народот од Егејот. Промоцијата и издавањето на збирката песни е поддржано од страна на Здружението на граѓани Ѕвезда. Откорнати души за прв пат се промовираше во Велес, а своја промоција имаше и во Струга. Стихови од стихозбирката читаше актерката Слободанка Чичевска.

Организатор на промоцијата беше Локалната библиотека „Гоце Делчев“ од Велес.

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовиран романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова. Промотор беше Нада Алексова која во своето излагање ја потенцираше важноста на темата која е секојдневна и реално присутна помеѓу сите нас. Една многу...

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден фото конкурс на тема: „„Книга за во зима“ Фотографиите може да ги испраќаат на нашата меил адреса [email protected] со следните податоци: име и презиме, телефон и возраст....

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден конкурс за 1.Изработка на ликовно-литературна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 2. Поетска или прозна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 3. Поетска или прозна творба на...