ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „БУДНОСТ ЛОТОС“ ОД ВЕСНА АЦЕВСКА

На 11ти јули годинава, во медиотеката на Локалната библиотека „Гоце Делчев“, пред велешката публика беше претставено најновото поетско остварување „Будност.Лотос“ на еминетната македонска поетеса Весна Ацевска, за кое во 2012 година ја доби престижната награда „Ацо Шопов“ која традиционално ја доделува Друштвото на писатели на Македонија.

Стихозбирката беше промовирана од страна на директорот на библиотеката „Браќа Миладиновски од Скопје, Бранко

Цветковски кој потенцираше дека Ацевска успешно 25 години наназад го гради својот мудар и сложен, емотивно-хармонизиран книжевен свет во кој говори за траумите на животот.

Стиховите од збирката на присутните им ги  доближи велешката поетеса Лила Арсова.

 

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовиран романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова. Промотор беше Нада Алексова која во своето излагање ја потенцираше важноста на темата која е секојдневна и реално присутна помеѓу сите нас. Една многу...

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден фото конкурс на тема: „„Книга за во зима“ Фотографиите може да ги испраќаат на нашата меил адреса [email protected] со следните податоци: име и презиме, телефон и возраст....

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден конкурс за 1.Изработка на ликовно-литературна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 2. Поетска или прозна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 3. Поетска или прозна творба на...