Промоција на книгата „Глас на времето“ од Соња Таировска Дурчак

На 18 јуни годинава, со почеток во 12 часот, во малата сала на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ од Велес, се одржа промоција на најновата поетска збирка од поетесеата Соња Таировска Дурчак, која живее во Улм, Германија. Поетесата Дурчак е долгогодишен пријател на поезијата и на Велес, и оттука Локалната библиотека „Гоце Делчев“ во соработка со клубот на писатели „Коста Солев Рацин“ ја организираа оваа промоција со цел да се промовира ангажманот на македонските автори кои живеат и творат во странство. Промотори на книгата беа велешките автори Соња Гаврилова и Марина Стојанова.

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовиран романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова. Промотор беше Нада Алексова која во своето излагање ја потенцираше важноста на темата која е секојдневна и реално присутна помеѓу сите нас. Една многу...

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден фото конкурс на тема: „„Книга за во зима“ Фотографиите може да ги испраќаат на нашата меил адреса [email protected] со следните податоци: име и презиме, телефон и возраст....

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден конкурс за 1.Изработка на ликовно-литературна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 2. Поетска или прозна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 3. Поетска или прозна творба на...