ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „ДИЈАЛОГ СО СРЦЕТО“ ОД ЈАСМИНА ЃОРГИЕВА

На 4-ти декември во Ликовниот салон во Велес, во органзиција на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ а под покровителство на Општина Велес, беше промовирана најновото поетско остварување на младата велешка поетеса Јасмина Ѓоргиева, насловено со едноставниот наслов „Дијалог со срцето“.

Ова е трета збирка на младата поетеса, која се јавува како поетски изблик по 18 годишна пауза од пишувањето, откако како средношколка ги објавила своите први две збирки.

Промотор на делото беше проф. д-р Јордан Ѓорчев, кој истакна дека оваа збирка овозможува едно модернистичко гледиште на современите животни теми, кои се вечни.

Пред полната сала на Ликовниот салон стихови од Јасмина Ѓоргиева читаа Александар Кукулев, како и ученици од Гимназијата „Кочо Рацин“.

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовиран романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова. Промотор беше Нада Алексова која во своето излагање ја потенцираше важноста на темата која е секојдневна и реално присутна помеѓу сите нас. Една многу...

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден фото конкурс на тема: „„Книга за во зима“ Фотографиите може да ги испраќаат на нашата меил адреса [email protected] со следните податоци: име и презиме, телефон и возраст....

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден конкурс за 1.Изработка на ликовно-литературна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 2. Поетска или прозна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 3. Поетска или прозна творба на...