Промоција на книгата „Календар за годините што поминале“

ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „КАЛЕНДАР ЗА ГОДИНИТЕ ШТО ПОМИНАЛЕ“ ОД ТРАЈЧЕ КАЦАРОВ

Локалната библиотека „Гоце Делчев“, во соработка со Општина Велес, ја организираше промоцијата на најновото книжевно новороденче од мајсторската работилница на Трајче Кацаров – „Календар за годините што поминале“ во издание на издавачката „Дијалог“. Промоцијата која се одржа во медиотеката на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ започна со поздравен говор на директорот на библиотеката Игор Крајчев, кој за оваа прилика прочита и неколку песни од Кацаров со кои сакаше да им го доближи на присутните промовираниот автор. Промотивниот говор за книгата беше дело на д-р Христо Петрески кој се темелно се осврна на ова книжевно дело во кое препозна една нова креација на Кацаров која ја нарече – колумна есеј. На крајот, своја реч имаше и авторот кој им се заблагодари на присутните и топло ја препорача книгата „Календар за годините што поминале“ и истата ја нарече книга за сите времиња.

Со промоцијата на оваа книга продолжува праксата на промовирање на врвни дела од врвни македонски автори, пракса која ќе продолжи и во текот на целата година.

VLUU L310 W / Samsung L310 W

VLUU L310 W / Samsung L310 W

VLUU L310 W / Samsung L310 W

VLUU L310 W / Samsung L310 W

VLUU L310 W / Samsung L310 W

VLUU L310 W / Samsung L310 W

VLUU L310 W / Samsung L310 W

VLUU L310 W / Samsung L310 W

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовиран романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова. Промотор беше Нада Алексова која во своето излагање ја потенцираше важноста на темата која е секојдневна и реално присутна помеѓу сите нас. Една многу...

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден фото конкурс на тема: „„Книга за во зима“ Фотографиите може да ги испраќаат на нашата меил адреса [email protected] со следните податоци: име и презиме, телефон и возраст....

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден конкурс за 1.Изработка на ликовно-литературна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 2. Поетска или прозна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 3. Поетска или прозна творба на...