Промоција на книгата „Лет 555“ од Бобан Богатиновски

Во чест на Новогодишниот саем на книга, Локалната библиотека „Гоце Делчев“ пред велешката јавност ја промовираше книгата „Лет 555“ од младиот македонски автор Бобан Богатиновски. За книгата говореше професор Жаклина Свеќарова од Кочани, која истакна дека романескната структура на делата на Богатиновски е значајно освежување на македонска литературна сцена. Богатиновски истакна дека е среќен што токму неговото дело се промовира во Велес, во градот на Рацин и што наидува на одличен прием од читателите

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промовирана книгата „Тркало на животот“ од Ленче Китанова

Промовирана книгата „Тркало на животот“ од Ленче Китанова

Во просториите на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес се одржа промоција на книгата „Тркало на животот“ од авторката Ленче Китанова. Настанот го отвори директорката Снежана Бошевска, а го водеше модераторот Стефанија Јакимовска.   Извадоци од романот читаше...

Промоција нa романот од Родна Јанчева – „ Непребол”

Промоција нa романот од Родна Јанчева – „ Непребол”

Промоција нa петтиот романот од Родна Јанчева - „ Непребол” во Локалната библиотека,,Гоце Делчев“ Велес во соработка со клубот на писатели „К.С.Рацин„. Родокрајната авторка преку овој роман го прикажува животот на едно традиционално македонско семејсво во текот на...