Промоција на книгата „Невообичаен Велигден“ од авторот Емилија Златкова-Анастасова

На 23.05 2022 година во Медијатеката беше промовирана книгата „Невообичаен Велигден“ од авторот Емилија Златкова-Анастасова, во организација на Локалната библиотека„Гоце Делчев“ Велес.

„Невобичаен Велигден“ е третиот дел од трилогијата, покрај книгите „Близнаци“ и „Каде е Емили“.

„Велат дека најдобрите романи се напишани од животот. Такви се романите на Емилија, говорат за живот, го сликаат животот, од сите негови агли Животот не е бајка, како што самата авторка вели,  но сепак е вреден да се живее. Животните приказни се предадени со сите лоши и добри страни,без разубавување, каков што впрочем е и нејзиниот стил на пишување, едноставен, ненаметлив, разбирлив, дури и оние метафорични прикази се умешно употребени да го наведат читателот дека сѐ во животот има некаква поврзаност“ изјави промоторот на книгата Наташа Брезовска – Богоевска.

Големината на човекот е во делата што ги прави за другите луѓе, а не во делата што ги прават за него“ изјави авторот на книгата Емилија Златкова-Анастасова.

Настанот го отвори директорката Павлина Најдова, а го водеше модераторот Стефанија Јакимовска, а земаа учество и учениците Марија Ивановска и Матеј Зашовски од музичкото училиште „Стефан Гајдов“ со свои музички точки.

 

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовиран романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова. Промотор беше Нада Алексова која во своето излагање ја потенцираше важноста на темата која е секојдневна и реално присутна помеѓу сите нас. Една многу...

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден фото конкурс на тема: „„Книга за во зима“ Фотографиите може да ги испраќаат на нашата меил адреса [email protected] со следните податоци: име и презиме, телефон и возраст....

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден конкурс за 1.Изработка на ликовно-литературна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 2. Поетска или прозна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 3. Поетска или прозна творба на...