Промоција на книгата „Порака за тебе“ од Вера Благојевиќ

На 14 јуни, во малата сала на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ – Велес, со почеток во 11 часот, се одржа промоција на јубилејната 30 збирка поезија за деца од авторката Вера Благојевиќ со наслов „Порака за тебе“.

Промоцијата беше во организација на библиотеката а во соработка со клубот на писатели „Коста Солев Рацин“ – Велес. Промотор на книгата „Порака за тебе“ беше поетесата Јасмина Ѓоргиева од Велес.

 

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промовирана книгата „Тркало на животот“ од Ленче Китанова

Промовирана книгата „Тркало на животот“ од Ленче Китанова

Во просториите на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес се одржа промоција на книгата „Тркало на животот“ од авторката Ленче Китанова. Настанот го отвори директорката Снежана Бошевска, а го водеше модераторот Стефанија Јакимовска.   Извадоци од романот читаше...

Промоција нa романот од Родна Јанчева – „ Непребол”

Промоција нa романот од Родна Јанчева – „ Непребол”

Промоција нa петтиот романот од Родна Јанчева - „ Непребол” во Локалната библиотека,,Гоце Делчев“ Велес во соработка со клубот на писатели „К.С.Рацин„. Родокрајната авторка преку овој роман го прикажува животот на едно традиционално македонско семејсво во текот на...