ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „СОЛУНСКИТЕ АТЕНТАТОРИ“ НА БРАЈОВА АЗБУКА

Локалната библиотека „Гоце Делчев“ и Здружението на слепи лица на Велес, на 30 септември ја организираа промоцијата на книгата „Солунските атентатори“ од авторот Јован Бошковски на Брајова азбука, која е прва книга од произлезена од проектот на Општина Велес и Здружението на слепи лица на Велес за набавка на Брајов печатар.

На промоцијата пред присутните се обрати Градоначалникот на Општина Велес, м-р Славчо Чадиев, кој во знак на благодарност од претставникот на Здружението на слепи лица на Велес, Тони Пајдаков, доби примерок од испечатената книга.

Во улога на промотор на новото издание, беше директорот на Локалната библиотека „Гоце Делчев“, Игор Крајчев, кој ја истакна важноста од постоењето на транскрипција на книгите на брајова азбука.

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовиран романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова. Промотор беше Нада Алексова која во своето излагање ја потенцираше важноста на темата која е секојдневна и реално присутна помеѓу сите нас. Една многу...

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден фото конкурс на тема: „„Книга за во зима“ Фотографиите може да ги испраќаат на нашата меил адреса [email protected] со следните податоци: име и презиме, телефон и возраст....

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден конкурс за 1.Изработка на ликовно-литературна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 2. Поетска или прозна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 3. Поетска или прозна творба на...