ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „ФАКЕЛ ВЕЧНО ШТО ЌЕ СВЕТИ“ ОД МАРИНА СТОЈАНОВА

На 20ти јуни во 19 часот, во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ се одржа промоција на најновата поетска збирка на велешката поетеса Марина Стојанова „Факел вечно што ќе свети“ посветена на големиот поет Коста Солев Рацин.

Оваа книга е продолжување на минатогодишната збирка на Стојанова „Ти во нашите мисли“ кој Стојанова ја издаде со цел чествување на името на големиот поет. За оваа цел, промотивен говор имаше поетесата Нада Алексоска, а стихови од збирката читаше Игор Чоков.

Со оваа промоција Локалната библиотека „Гоце Делчев“ и оваа недела го продолжува чествувањето на јубилејот 50 години „Рацинови средби“, а најавуваат дека и во наредниот период ќе организираат културни збиднувања со цел што подолго да трае јубилејната еуфорија.

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовиран романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова. Промотор беше Нада Алексова која во своето излагање ја потенцираше важноста на темата која е секојдневна и реално присутна помеѓу сите нас. Една многу...

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден фото конкурс на тема: „„Книга за во зима“ Фотографиите може да ги испраќаат на нашата меил адреса [email protected] со следните податоци: име и презиме, телефон и возраст....

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден конкурс за 1.Изработка на ликовно-литературна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 2. Поетска или прозна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 3. Поетска или прозна творба на...