Промоција на книга во Ликовниот салон

Во организација на Локалната библиотека „Гоце Делчев“, а во соработка со Општина Велес и Јога здружението од Велес, на 1.февруари во Ликовниот салон во Велес, беше одржана промоција на делото „Сатсанг – средба со вистината“ од авторот Павлос К. Хасанагас.

Книгата е замислена како збир на одговори на практиканти на јога, кон кои и всушност се обраќа авторот. Промотор на книгата беше велешанката Светлана Ќулумова, пензионирана професорка по македонски јазик и литература и практикант на јога. Полниот Ликовен салон покажа дека во Велес се повеќе се буди интересот за јогата и дека и литературата од овакв тип повеќе треба да биде застапена на пазарот.

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовиран романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова. Промотор беше Нада Алексова која во своето излагање ја потенцираше важноста на темата која е секојдневна и реално присутна помеѓу сите нас. Една многу...

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден фото конкурс на тема: „„Книга за во зима“ Фотографиите може да ги испраќаат на нашата меил адреса [email protected] со следните податоци: име и презиме, телефон и возраст....

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден конкурс за 1.Изработка на ликовно-литературна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 2. Поетска или прозна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 3. Поетска или прозна творба на...