ПРОМОЦИЈА НА ПОСТХУМНО ИЗДАДЕНАТА КНИГА НА ТИХО НАЈДОВСКИ

ПРОМОЦИЈА НА ПОСТХУМНО ИЗДАДЕНАТА КНИГА НА ТИХО НАЈДОВСКИ

„ЖАРЕНКИ И ЖАЛЕНКИ“

Во организација на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ и Општина Велес, вечерва во Ликовниот салон во Велес се промовираше постхумно издадената книга на бардот на велешката книжевна сцена – Тихо Најдовски.

По повод осумдесетгодишнината од неговото раѓање и промовирањето на најновата книга, за ликот и делото на Тихо Најдовски, како и за книгата „Жаренки и жаленки“ говореа поетот и писател Бранко Цветковски и проф. Марија Ѓоргиева Димова, а стихови и извадоци од новоиздадената книга читаше поетот и писател Игор Крајчев.

Пред бројната публика пред самиот крај се обрати и сопругата на Тихо, Павлина Најдовска која и беше иницијатор за издавањето на оваа книга. Во знак на постојаното пријателство меѓу Тихо Најдовски и децата, гости на промоцијата беа и учениците од основното музичко училиште „Стефан Гајдов“, кои ја збогатија промоцијата со прекрасни музички изведби.

VLUU L310 W / Samsung L310 W

VLUU L310 W / Samsung L310 W

VLUU L310 W / Samsung L310 W

VLUU L310 W / Samsung L310 W

VLUU L310 W / Samsung L310 W

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовиран романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова. Промотор беше Нада Алексова која во своето излагање ја потенцираше важноста на темата која е секојдневна и реално присутна помеѓу сите нас. Една многу...

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден фото конкурс на тема: „„Книга за во зима“ Фотографиите може да ги испраќаат на нашата меил адреса [email protected] со следните податоци: име и презиме, телефон и возраст....

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден конкурс за 1.Изработка на ликовно-литературна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 2. Поетска или прозна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 3. Поетска или прозна творба на...