ПРОМОЦИЈА НА РОМАНОТ „МИСИЈА“ ОД МИЛЕ КОСТОВ

РОМАНОТ „МИСИЈА“ ОД МИЛЕ КОСТОВ Е ПРОГЛАСЕН ЗА РОМАН НА ГОДИНАТА ОД СТРАНА НА ИЗДАВАЧКАТА КУЌА „ЃУРЃА“

 

Традиционално, Летниот саем на книгата во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ се отвара со промоција на книжевно дело, па така оваа година честа да го отвори саемот падна на наградениот роман „Мисија“ на авторот Миле Костов, кој го понесе епитетот роман на годината доделен од издавачката куќа „Ѓурѓа“. Промоцијата се одржа на 1-ви јули, понеделник, во 12 часот, во просториите на Локалната библиотека „Гоце Делчев“, а за романот и неговите вредности свое обраќање и промотивна реч имаше писателот Игор Крајчев. Извадоци од самиот роман читаше велешката писателка Лила Арсова.

Свое обраќање имаше и авторот, кој пред полната сала се заблагодари на честа која му е укажана и најави и продолжение на наградениот роман.

Присутните имаа можност да добијат и потпишан примерок од авторот.

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовиран романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова. Промотор беше Нада Алексова која во своето излагање ја потенцираше важноста на темата која е секојдневна и реално присутна помеѓу сите нас. Една многу...

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден фото конкурс на тема: „„Книга за во зима“ Фотографиите може да ги испраќаат на нашата меил адреса [email protected] со следните податоци: име и презиме, телефон и возраст....

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден конкурс за 1.Изработка на ликовно-литературна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 2. Поетска или прозна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 3. Поетска или прозна творба на...