ПРОМОЦИЈА НА РОМАНОТ „НЕМАТА ПРИНЦЕЗА“ ОД РОДНОКРАЈНАТА АВТОРКА АДНА БИЛАЛОВИЌ

На 06.02.2014, во организација на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ – Велес, а под покровителство на Општина Велес, во библиотеката се одржа промоцијата на романот „Немата принцеза“ од роднокрајната авторка Адна Билаловиќ.

Ова е прво дело на младата Адна, со кое таа дебитира на писателската сцена и според промотивниот говор на нејзиниот промотор професор Лила Арсова, која е воедно и автор на неколку поетски книги, романот „Немата принцеза“ е исклучително квалитетно дело кое навистина заслужува внимание.

Извадоци од романот читаше ученичката Магдалена Лескова, а за крај свое обраќање пред присутните имаше и младата писателка Адна Билаловиќ која се заблагодари и на организаторите и на присутните.

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовиран романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова. Промотор беше Нада Алексова која во своето излагање ја потенцираше важноста на темата која е секојдневна и реално присутна помеѓу сите нас. Една многу...

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден фото конкурс на тема: „„Книга за во зима“ Фотографиите може да ги испраќаат на нашата меил адреса [email protected] со следните податоци: име и презиме, телефон и возраст....

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден конкурс за 1.Изработка на ликовно-литературна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 2. Поетска или прозна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 3. Поетска или прозна творба на...