ПРОМОЦИЈА НА ТВОРЕШТВОТО НА МЛАДАТА ПИСАТЕЛКА ИСКРА ДОНЕВА

Во организација на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ од Велес, Здружението на лица со церебрална паразила од Велес, Јога друштвото од Велес и Здружението Нова искра од Скопје, а под покровителство на Општина Велес, на 20ти декември во Ликовниот салон беше промовирано досегашното творештво на Искра Донева.

Промотор на делата на Искра Донева беше директорот на велешката библиотека Игор Крајчев, кој се осврна на елементарниот идеал на поезијата – едноставноста, и како таа е до совршенство постигната во хаикуата и хаигата на Донева.

Стихови од поезијата на Донева читаа членови на велешкиот клуб на писатели.

Искра Донева е лице со церебрална парализа но таа упорно се бори во животот а единствената нејзина желба е да прооди. Искра Донева е член на Здружението на лица со церебрална парализа „Нова Искра“ од Скопје кое се бори за подобра социјализација и третман во општеството, на овие наши сограѓани.

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовиран романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова. Промотор беше Нада Алексова која во своето излагање ја потенцираше важноста на темата која е секојдневна и реално присутна помеѓу сите нас. Една многу...

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден фото конкурс на тема: „„Книга за во зима“ Фотографиите може да ги испраќаат на нашата меил адреса [email protected] со следните податоци: име и презиме, телефон и возраст....

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден конкурс за 1.Изработка на ликовно-литературна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 2. Поетска или прозна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 3. Поетска или прозна творба на...