Учениците од ООУ”Васил Главинов од 1-4 ја посетија Локалната библиотека „Гоце Делчев“
Poseta na ucenici Vasil 11

Poseta na ucenici Vasil 11Учениците од ООУ”Васил Главинов од 1-4 со наставничката Славица Левкова беа гости во библиотеката.

Poseta na ucenici Vasil 1

Poseta na ucenici Vasil 2

Од страна на библиотекарките им беа презентирани повеќе сликовници и книги со укажување на важноста и придобивките од читањето на книги.

Учениците со голема љубопитност прашуваа за начинот на работење на библиотеката, правилата за редење на книги како и за функционирањето на повеќето оддели и катчиња.

Работната средба е дел од проектот на библиотеката “И јас сакам приказна за добра ноќ”.

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

„55 Детски Рацинови средби“, младите поети и ликовни уметници твореа во чест на Рацин

„55 Детски Рацинови средби“, младите поети и ликовни уметници твореа во чест на Рацин

Во чест на безвремениот Коста Солев Рацин и годинава се одржаа Детските Рацинови средби. Во салата „Бели Мугри“ во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ по 55-ти пат, на едно место се собраа млади поети од повеќе градови во државата и талентирани ликовни уметници, чии...

Книжевни работилници со Ксенија Маказлиева Трајчева

Книжевни работилници со Ксенија Маказлиева Трајчева

По повод месецот на книгата во Библиотеката се одржаа три креативно –книжевни работилници со авторот на книгите за деца „Спирко немирко “ и „Борко брзозборко“ и уредник на списанијата „Росица “ и „Другарче“ , Ксенија Маказлиева Трајчева.   Ученици од сите основни...

Промовирано делото на Снежана Петрова – Џамбазова „Другарска азбука“

Промовирано делото на Снежана Петрова – Џамбазова „Другарска азбука“

На 28.10.2022 година во Медијатеката на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес се одржа промоција на „Другарска азбука“ од Снежана Петрова - Џамбазова. Ова дело на велешката авторка беше промовирано преку работилница со ученици од второ одделение од сите основни...