Хуманитарна промоција на книгата “Велешки разговорник” од Ивана Јанушева и Ангелина Тутаркова
Promocija Januseva i Tutarkova 8

Promocija Januseva i Tutarkova 8

Пред многубројните присутни беше промовирана првата книга од нашите роднокрајни авторки Ивана Јанушева и Ангелина Тутаркова. Овој настан имаше хуманитарна цел, сите собрани средства од книгата ќе бидат донирани за социјално-загрозени семејства од нашиот град.
 
Промоцијата ја отвори Директорката Снежана Бошевска искажувајќи задоволство што полиците на библиотеката ќе бидат побогати за уште едно значајно роднокрајно дело охрабрувајќи ги авторите да продолжат да творат.
 
Маестрално излагање за книгата имаше промоторот Надица Ристова- дипломиран професор по македонска книжевност и јужнословенски книжевности, која го истакна значењето на делото. Посочи дека во него се собрани сите карактеристики на нашиот велешки говор. Книгата лесно може сите да не насмее,а младите да го дознаат литературното значење на изразите.
 
Промоцијата на книгата беше збогатена и со кратка драматизација од страна на Ведран Трифунов и Викторија Талевска ученици од ССОУ “Коле Неделковски”. За настанот да биде целосен и во убава атмосфера се погрижија Сандра Јорданова, Душан Банев и Јованче Банев со прекрасни музички точки.

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Промоција на романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, беше промовиран романот „Солзите на сестра ми“ од Лилјана Зашова. Промотор беше Нада Алексова која во своето излагање ја потенцираше важноста на темата која е секојдневна и реално присутна помеѓу сите нас. Една многу...

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

Награден фото конкурс на тема „Книга за во зима“

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден фото конкурс на тема: „„Книга за во зима“ Фотографиите може да ги испраќаат на нашата меил адреса [email protected] со следните податоци: име и презиме, телефон и возраст....

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

Награден конкурс по повод раѓањето на Гоце Делчев

По повод раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека распишува награден конкурс за 1.Изработка на ликовно-литературна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 2. Поетска или прозна творба на тема:„Книгата е извор на мудроста“ 3. Поетска или прозна творба на...