Промоции

Ѓорѓи Мешков ги промовираше своите три дела во Локалната библиотека „Гоце Делчев“

Ѓорѓи Мешков ги промовираше своите три дела во Локалната библиотека „Гоце Делчев“

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, во соработка со Клубот на писатели „Коста Солев Рацин “, авторот Ѓорѓи Мешков од Кавадарци ги промовираше своите три дела пред велешката публика.     Станува збор за книгата раскази „Беше еднаш во Ваташа“, во која...

Промовирана збирката раскази „Човекот без сенка“ од Ѓоре Ѓелев

Промовирана збирката раскази „Човекот без сенка“ од Ѓоре Ѓелев

Младиот роднокраен автор Ѓоре Ѓелев вчера во медијатеката на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, во соработка со Клубот на писатели „Коста Солев Рацин“ ја промовираше својата прва збирка раскази „Човекот без сенка“.   Промоцијата беше проследена од...

Промовирана книгата „Детски мечти“ на Лили Арсова

Промовирана книгата „Детски мечти“ на Лили Арсова

Во Медијатеката на Локалната библиотека „Гоце Делчев“, Велес во соработка со Клубот на писатели ,,Коста Солев Рацин", беше промовирана книгата „Детски мечти“ од велешката авторка Лила Арсова. Оваа книга во која има седум приказни кои на различен начин го објаснуваат...

Промовирана стихозбирката „Заемна спокојност“ на Божидар Јовиќ

Промовирана стихозбирката „Заемна спокојност“ на Божидар Јовиќ

Во организација на Клубот на писатели „Коста Солев Рацин“ и Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, денес во Медијатеката на библиотеката беше промовирана стихозбирката „Заемна спокојност“ на Божидар Јовиќ. Промоторот Лили Арсова, претседател на Клубот на писатели...

Во велешката библиотека промовиран романот „2248“ на Емилија Златкова Анастасова

Во велешката библиотека промовиран романот „2248“ на Емилија Златкова Анастасова

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, роднокрајниот автор Емилија Златкова Анастасова го промовираше својот најнов роман „2248“. „И покрај тоа што е дел од серијалот за детективката Силјановска и свештеникот Михаил, романот „2248“, претставува своевиден...

Промовирана стихозбирката „Патот до божјите очи“ на Оливера Станковска

Промовирана стихозбирката „Патот до божјите очи“ на Оливера Станковска

Денес во Локалната библиотека „Гоце Делчев“, Велес беше промовирана стихозбирката „Патот до божјите очи“ на Оливера Станковска. „Патот до божјите очи“ е сонетен венец, во кој се пее за опозициската релација помеѓу доброто и злото, љубовта и омразата, светлината и...