На 14 јуни, во малата сала на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ – Велес, со почеток во 11 часот, се одржа промоција на јубилејната 30 збирка поезија за деца од авторката Вера Благојевиќ со наслов „Порака за тебе“.

Промоцијата беше во организација на библиотеката а во соработка со клубот на писатели „Коста Солев Рацин“ – Велес. Промотор на книгата „Порака за тебе“ беше поетесата Јасмина Ѓоргиева од Велес.