Промоција на книгата „Невообичаен Велигден“ од авторот Емилија Златкова-Анастасова

Промоција на книгата „Невообичаен Велигден“ од авторот Емилија Златкова-Анастасова

На 23.05 2022 година во Медијатеката беше промовирана книгата „Невообичаен Велигден“ од авторот Емилија Златкова-Анастасова, во организација на Локалната библиотека„Гоце Делчев“ Велес. „Невобичаен Велигден“ е третиот дел од трилогијата, покрај книгите „Близнаци“ и...
Промоцијата на романот „Името ми е Вивиен Ли” од Горјан Петревски

Промоцијата на романот „Името ми е Вивиен Ли” од Горјан Петревски

На 16.12.2021 година, 13 часот,  во Медијатеката на Локалната библиотека „Гоце Делчев “ Велес, се одржа средба со најчитаниот писател  Горјан Петревски. Повод беше промоцијата на неговиот најнов роман „Името ми е Вивиен Ли”, како и промоцијата на романот „Задоцнетите...
Промоција на монографијата „Рекламата како текст“ од проф. д-р Снежана Петрова Џамбазова

Промоција на монографијата „Рекламата како текст“ од проф. д-р Снежана Петрова Џамбазова

Во организација на  Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес и Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“Скопје, а во рамките на „Велешко лето 2021“ –Општина Велес, на 12.8.2021г. во Ликовниот салон се одржа промоција на монографијата  „Рекламата како текст“ од...
Промоција на делата на Тошо Филиповски

Промоција на делата на Тошо Филиповски

На 6.8.2021г. во Ликовниот салон, Локалната библиотека „ Гоце Делчев“ Велес ја организираше промоцијата на делата на Тошо Филиповски: „Македонски рок времеплов“,  „Македонска дискографија – винили“ (1958-2019), прв том, „Македонска рок енциклопедија“ (1963 – 2018) –...
Промоција на 9 Брајови и 3 аудио книги

Промоција на 9 Брајови и 3 аудио книги

Следејќи ги трендовите на модерниот живот, аудио книгата зема се поголем замав. Поради темпото на живот , луѓето се повеќе се насочуваат кон слушање на книги во автомобил додека патуваат при рекреативни активности. Затоа реализацијата на овој проект има големо значење...