Учениците од ООУ”Васил Главинов од 1-4 ја посетија Локалната библиотека „Гоце Делчев“

Учениците од ООУ”Васил Главинов од 1-4 ја посетија Локалната библиотека „Гоце Делчев“

Учениците од ООУ”Васил Главинов од 1-4 со наставничката Славица Левкова беа гости во библиотеката. Од страна на библиотекарките им беа презентирани повеќе сликовници и книги со укажување на важноста и придобивките од читањето на книги. Учениците со голема...
Промовирана книгата „Тркало на животот“ од Ленче Китанова

Промовирана книгата „Тркало на животот“ од Ленче Китанова

Во просториите на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес се одржа промоција на книгата „Тркало на животот“ од авторката Ленче Китанова. Настанот го отвори директорката Снежана Бошевска, а го водеше модераторот Стефанија Јакимовска.   Извадоци од романот читаше...