Промоврана книгата „Развојни вредности“ од Божидар Јовиќ

Промоврана книгата „Развојни вредности“ од Божидар Јовиќ

Денес во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес беше промовирана книгата „Развојни вредности“ од авторот Божидар Јовиќ. Промоцијата ја отвори Директорот на библиотеката Снежана Бошевска, додека стихови читаа ученици од Гимназија „Кочо Раци“ и ССОУ „Димитрија...
Доделени дипломи на наградените ученици од поетскиот конкурс „Мајка“

Доделени дипломи на наградените ученици од поетскиот конкурс „Мајка“

Локалната библиотека „Гоце Делчев“ и Клубот на писатели „Коста Солев Рацин“ го одбележаа 8 Март Меѓународниот ден на жената со организирање на пригодна свеченост на тема „Мајка-највозвишената жена во светот“. По повод овој празник беше распишан поетски конкурс од...
Промовиран романот „Мастилна мапа“ од Марија Ралповска

Промовиран романот „Мастилна мапа“ од Марија Ралповска

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес беше промовиран романот „Мастилна мапа“ од Марија Ралповска.  Романот, кој е во издание на „Арс Либрис“, дел од „Арс Ламина – публикации“,  влезе во потесниот избор за книжевната награда „Пегаз“ за 2021 година....